Blog#1 – De start – eindelijk!

De Start – Eindelijk

Half April de knoop doorgehakt om in goed overleg weg te gaan bij mijn toenmalige werkgever. Wat een spannend besluit was dat, maar ook totale ontlading. Van het werk dat ik daar uitvoerde en de bedrijfsmentaliteit werd ik alles behalve gelukkig. Met dit besluit heb ik voor mezelf gekozen!

Toen snel op zoek naar leuke vacatures. De leuke functies vereisen ook veel uren werken. Na een jaar lang 32 uur per week te hebben gewerkt als teamleider, weet ik dat dat echt teveel is met een huishouden met 2 jonge kinderen en een vriend. Mijn max heb ik gezet op 24 uur per week.

In deze tijd krijgt ook mijn vriend Raymond een aanbod om ergens anders te komen werken. Op dat moment werkte hij van 5:30 tot 14:30 uur en nam op 2 dagen een aantal uren ouderschapsverlof op, zodat hij in de middagen de kinderen kon ophalen van school. Ik regelde de ochtenden en hij de middagen. Een goede verdeling op dat moment.

Zijn reactie op het aanbod van een nieuwe baan: “Jeetje, een slechtere timer is er niet, jij nu zonder werk en dan ik wisselen”. Waarop mijn reactie is: “Of een betere timing is er niet”. We gooien dus beiden het roer om qua werk. Spannend, maar ook wel weer erg leuk en uitdagend!

Tijdens het zoeken naar een leuke nieuwe functie, kom ik een post op Facebook tegen over het vak “Virtual Assistant” en ik was meteen super enthousiast. Na wat meer onderzoek te hebben gedaan, heb ik besloten om me in te schrijven voor een online training “Start een succesvolle business als virtual assistant”.

Zo, wat een beslissingen in een paar weken tijd!

Per 1 juli ben ik officieel uit dienst en zit ik in de WW. Begin juli is ook het begin van de online training. Kan dus eigenlijk niet mooier. Raymond gaat per 1 augustus bij zijn nieuwe werkgever aan de slag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Tijdens de zomervakantie heb ik vooral genoten van het feit dat ik even niets MOET. Heerlijk. Ik slaap weer!

Aan het einde van de zomervakantie ben ik actief aan de slag gegaan met de online training. Met het UWV de afspraak gemaakt om eind september mijn ondernemersplan gereed te hebben. Dit is gelukt en deze is op 26 september goedgekeurd en per 1 oktober mag ik officieel voor mezelf beginnen.

Op 1 oktober heb ik meteen een afspraak gemaakt bij de Kamer van Koophandel in Arnhem voor 11 oktober om mijn eigen bedrijf in te schrijven. Daarna ben ik lekker aan de slag gegaan met mijn website www.adminicole.nl en heb ik een eerste afspraak met een potentiële klant gemaakt.

Ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen, maar wat ben ik nog steeds enorm blij dat ik half april 2018 de stap heb gezet om voor mezelf te kiezen!

Wordt vervolgd.

Groetjes, Nicole

VA Adminicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.